Duitse biefstuk met chimichurri, (zoete) aardappelpuree en frisse salade
Rund
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 2 el rode ui
- 1 stuks rode peper
- 2 el oregano
- 4 el peterselie
- 1000 gram aardappelen Doré
- 500 gram zoete aardappel
- 300 gram (ca.) cherrytomaatjes
- 2 stuks baby romainesla
- 400 gram Duits biefstukgehakt
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- 6 el olijfolie (extra vierge)
- 3 el rode wijnazijn
- 2 el mayonaise
- 1 tl (Dijon) mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- boter en olie om te bakken
Recept stappen
- NB: Haal het Duitse biefstukgehakt ruim van tevoren (liefst een uur voor het koken) uit de koeling, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
- SNELLE NIET Maak de chimichurri (eventueel in het bakje van de staafmixer). Snipper de rode ui heel fijn (1 el bij 2p). Hak de knoflook, rode peper (met zaadjes als je van pittig houdt), oreganoblaadjes en peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Meng alles met de olijfolie en rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
- Schil de aardappel en zoete aardappel en snij in gelijke stukken. Zet op in een laagje koud water met zout. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15-20 minuten gaar.
- Maak in een slakom een dressing van de mayonaise, mosterd en witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de tomaatjes. Verwijder de onderkant van de baby Romaine sla en snij in reepjes. Meng samen door de dressing.
- Verwarm boter en/of olie in een koekenpan. Vorm met koude natte handen een tartaartje per person. Bestrooi beide zijden met peper en zout. Bak ca. 2 minuten per kant, op middelhoog vuur. Ze mogen een beetje rosé zijn van binnen. Haal uit de pan en laat afgedekt even rusten alvorens het opdienen.
- Giet de aardappel en zoete aardappel af, bewaar wat kookvocht (!). Stamp tot puree, voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout. Dek af om warm te houden.
- Serveer de Duitse biefstuk met de puree, chimichurri en de salade.