Skip to main content

Duitse biefstuk met gebakken aardappelen en salade van groene kool

Rund

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Aardappelen
  • 300 g Groene kool
  • 2 stuk(s) Ui
  • 4 stuk(s) Tartaar

In Huis

  • 150 ml Mayonaise
  • 150 ml Zure room
  • 1 tl Karwijzaad
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 stuk(s) Eieren
  • 1 tl Worcestershire saus
  • 1 el Mosterd
  • 1 el Boter
icon package

Recept stappen

  1. Kook de aardappelen met schil ca. 10 minuten tot bijna gaar. Laat afkoelen. Verwijder de schil en snijd in plakken. Maak de koolsalade.
  2. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook met wat zout. Verwijder buitenste harde bladeren van de kool en halveer. Verwijder de harde kern en snijd in heel fijne reepjes. Blancheer de kool even zodat hij net iets zachter wordt. Giet af en spoel af onder de koude kraan. Laat heel goed uitlekken.
  3. Snipper 1/2 van de uien. Meng een dressing van mayonaise, zure room en karwijzaad. Verdun met een klein beetje water. Meng ui, kool en dressing. Breng op smaak met peper en zout. Laat even intrekken.
  4. Bak de aardappels. Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakjes aardappel om en om bruin.
  5. Maak de Duitse biefstuk. Pel en snipper de rest van de uien zo fijn mogelijk. Splits het ei en meng de eidooier door het vlees. Voeg de worcestersaus en mosterd toe. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Kneed het tartaar door elkaar en vorm er 4 ballen van. Verhit de boter in een koekenpan. Druk het vlees een klein beetje plat en bak het vlees in circa 2 minuten aan elke kant bruin.
  7. Serveer met de salade en gebakken aardappel.