Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Duitse biefstuk met maiskolven en aardappeltjes uit de oven en een venkelslaatje

  • Totale tijd minuten
Dekrat Header

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuks Duitse biefstuk
  • 800 gram aardappelen Doré
  • 2 stuks maiskolven
  • 1 stuks venkel
  • 1 stronkje roodlof
  • naar smaak dille

In Huis

  • om te besprenkelen milde olijfolie
  • naar smaak olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Laat de Duitse biefstuk op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Was en snij de aardappelen in wedges. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ruim olijfolie en zout en peper. Schuif in de oven voor 25-30 minuten.
  4. Haal de bladeren van de maiskolven en hak de maiskolven in schijfjes van ca. 5 cm. Leg de laatste 10-15 minuten bij de aardappelen in de oven.
  5. Snij de venkel in flinterdunne plakken. Verwijder het hart van de roodlof en snij in dunne reepjes. Hak de dille fijn. Doe de venkel in een kom samen met de roodlof, besprenkel met wat olijfolie extra vierge en strooi wat dille er over heen. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verwarm olie in een koekenpan. Bak de Duitse biefstuk (er zit al zout in) 4 minuten per kant, op middelhoog vuur. Ze mogen een beetje rosé zijn van binnen. Laat na het bakken nog even rusten onder een stuk aluminiumfolie.
  7. Serveer de Duitse biefstuk met de aardappeltjes en mais uit de oven en het venkelslaatje. Lekker met wat mayonaise bij de aardappeltjes.