Skip to main content

Duitse biefstuk met sperziebonensalade en gebakken aardappeltjes

Rund

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Aardappelen vastkokend
  • 600 g Sperziebonen
  • 3 el Yoghurt
  • 3 el Sjalot
  • 4 stuk(s) Duitse biefstuk

In Huis

  • Olie om te bakken
  • 1 el Mayonaise
  • 1 el Mosterd
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Breng een pan water aan de kook voor de boontjes.
  2. 2. Was de aardappels en snij in blokjes. Bak even aan in wat olie in een afdekbare wok. Dek af en laat zachtjes gaar stoven in ca. 20 minuten. Schud af en toe om.
  3. 3. Haal de steeltjes van de boontjes (de puntjes kan je laten zitten) en halveer ze. Kook beetgaar in 6 minuten. Spoel af met koud water en laat afkoelen.
  4. 4. Maak een dressing van de yoghurt, de mayo, de mosterd en peper en zout.
  5. 5. Snipper de sjalot heel fijn. Meng sjalot (3 el bij 4p!) en dressing door de gare boontjes.
  6. 6. Zet na ca 15 minuten het vuur onder de aardappels wat hoger en bak nog even goed bruin. Regelmatig omschudden.
  7. 7. Bak intussen ook de Duitse biefstuk in een beetje olie mooi bruin in ca 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Ze mogen een beetje rosé zijn van binnen. Laat ze na het bakken nog even rusten onder een stuk aluminiumfolie. Serveer met de gebakken aardappels en de bonensalade.
  8. <br>Let op: je hebt twee keer yoghurt nodig deze week.