Skip to main content

Dutch Weed burger met een zomerse salade van venkel, meiraap en sinaasappel

Vegan

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 uien
  • 1.50 el tijm
  • 1 venkel
  • 300 gram meiraap
  • 2 stronkjes roodlof
  • 1 sinaasappel
  • 4 Dutch weed burgers
  • 4 Dutch weed buns
  • 1 krop eikenbladsla
  • 2 tomaten
  • 1 flesje Dutch weed sauce

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • olie om te bakken
  • 1 el wijnazijn
  • 1 tl dijon mosterd
  • 6 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Snij de ui in ringen en hak de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en smoor hierin heel rustig de ui op laag vuur. Ris de tijm en voeg deze toe samen met de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snij het kontje en het loof van de venkel en schil de meiraap. Snij de meiraap, roodloof in reepjes en de venkel in plakjes.
  3. Snij de boven en onderkant van de sinaasappel, snij rondom de schil naar beneden langs het vruchtvlees. Snij boven de slabak de partjes met een mes uit de sinaasappel (als een V) zodat het sap in de salade komt. Voeg de partjes toe en knijp het overgebleven vruchtvlees uit boven de salade.
  4. Maak een dressing van de wijnazijn, olijfolie extra vierge, peper en zout. Voeg bij de salade en zet koud weg tot gebruik.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Bak de Weed burger bruin en krokant in een grillpan of koekenpan. Bak het broodje ca. 4 minuten af in de oven.
  7. Was en pluk de sla. Hou een paar blaadjes apart en meng de rest bij de venkel en meiraap. Snij de tomaat in plakjes.
  8. Besmeer de burgers met de weed sauce. Beleg met de blaadjes sla, tomaat, burger en ui. Serveer de salade erbij.