Skip to main content

Een ode aan groente

Vegetarisch

  • Totale tijd 120 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram Frieslander aardappelen
  • 2 stuks mais
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 stuks pompoen
  • 2 stuks paprika
  • 75 gram Twentse bunkerkaas
  • 1 blik kikkererwten
  • 400 gram kastanjechampignons
  • meergranen desembrood (optioneel)

In Huis

  • naar smaak komijn (poeder)
  • 1 stuks limoen
  • 2 el munt
  • 2 stuks eieren
  • 2 el koriander
  • naar smaak chilivlokjes
  • 1 el tahin
  • olijfolie
  • 3 el walnoten
  • 2 el rozijnen
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Boen de aardappels en maak de mais schoon. Verpak per stuk in aluminiumfolie en leg in de oven voor ongeveer 30 minuten.
  3. Snij intussen de pompoen in stukjes en leg deze samen met de twee hele paprika’s in de oven voor 20-25 minuten.
  4. Haal de aardappels en de mais uit de oven, vouw open en laat even afkoelen. Rasp intussen de kaas en hak de munt blaadjes. Haal de aardappel uit de schil en snij de mais van de kolf af in een mengkom. Prak de aardappels en meng deze met de kaas, mais, eieren, munt, chilivlokjes, peper en zout. Bak hiervan maiskoeken in een laagje olie.
  5. Laat de kikkererwten uitlekken en maak samen met de pompoen, komijn, 1 el gehakte koriander, limoensap, tahin, chilivlokjes en olijfolie de pompoenhumus in een hakmolen of blender.
  6. Haal de schil van de paprika en hak het vruchtvlees in stukjes. Hak ook de walnoten in stukjes. Houd de helft apart en verdeel de andere helft over de paprika samen met ½ el gehakte koriander.
  7. Snij de champignons in vieren en bak deze in een scheutje olijfolie voor 3-5 minuten. Hak twee teentjes knoflook en bak deze nog even mee. Voeg aan het einde de rozijnen en de walnoten toe.
  8. Serveer de gerechten tegelijk met eventueel wat meergranen desem of naanbrood erbij.
  9. Let op! In dit recept worden er meerdere kleine gerechten gemaakt. De oven is hier vaak bij nodig, verwarm deze goed voor.