Skip to main content

Een ode aan groente met een knipoog naar Ottolenghi

Vegetarisch

  • Totale tijd 120 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram Frieslander aardappelen
  • 2 stuks mais
  • 2 stuks courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.50 stuks pompoen
  • 2 stuks paprika
  • 75 gram Twentse bunkerkaas
  • 2 el munt
  • 2 el koriander
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 400 gram spinazie
  • meergranen desembrood (optioneel)

In Huis

  • naar smaak komijn (poeder)
  • 1 stuks limoen
  • 2 stuks eieren
  • naar smaak chilivlokjes
  • 250 gram kikkererwten
  • 1 el tahin
  • olijfolie
  • 3 el walnoten
  • 2 el rozijnen
  • 150 ml (Griekse) yoghurt
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Boen de aardappels en maak de mais schoon. Verpak per stuk in aluminiumfolie en leg in de oven voor ongeveer 30 minuten.
  3. Snij de courgette over de lengte doormidden en snij de helften in drieën ook over de lengte. Leg in een ovenschaal (netjes naast elkaar) met twee teentjes knoflook (4P), komijn, zout en een beetje limoensap. Zet ook in de oven voor 20-25 minuten.
  4. Snij intussen de pompoen in stukjes en leg deze samen met de twee hele paprika’s in de oven voor 20-25 minuten.
  5. Haal de aardappels en de mais uit de oven, vouw open en laat even afkoelen. Rasp intussen de kaas en hak de munt blaadjes. Haal de aardappel uit de schil en snij de mais van de kolf af in een mengkom. Prak de aardappels en meng deze met de kaas, mais, eieren, munt, chilivlokjes, peper en zout. Bak hiervan maiskoeken in een laagje olie.
  6. Haal de courgette uit de oven en laat onder druk (van bv een pan) uitlekken in een vergiet.
  7. Laat de kikkererwten uitlekken en maak samen met de pompoen, komijn, 1 el gehakte koriander, limoensap, tahin, chilivlokjes en olijfolie de pompoenhumus in een hakmolen of blender.
  8. Haal de schil van de paprika en hak het vruchtvlees in stukjes. Hak ook de walnoten in stukjes. Houd de helft apart en verdeel de andere helft over de paprika samen met ½ el gehakte koriander.
  9. Snij de champignons in vieren en bak deze in een scheutje olijfolie voor 3-5 minuten. Hak twee teentjes knoflook en bak deze nog even mee. Voeg de spinazie toe en roerbak deze mee. Voeg aan het einde de rozijnen en de walnoten toe.
  10. Plet of hak de courgettes en de knoflook en meng deze met een beetje zout en een paar blaadjes gehakte munt. Schep de yoghurt in een kom en verdeel de courgette over de yoghurt. Serveer de gerechten tegelijk met eventueel wat meergranen desem of naanbrood erbij.
  11. Let op! In dit recept worden er meerdere kleine gerechten gemaakt. De oven is hier vaak bij nodig, verwarm deze goed voor.