Een portobello met vinaigrette, aardappelen en een venkel-tomatensalade

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Een portobello met vinaigrette, aardappelen en een  venkel-tomatensalade | Maaltijdbox recepten

Ingredi├źnten

In de box

  • 1 stuks venkel
  • 1000 gram Nicola aardappelen
  • 4 stuks portobello
  • 300 gram gekleurde tomaatjes
  • naar smaak geitenkaas

In Huis

  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd voor salade
  • 3 el (milde) olijfolie
  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 tl mosterd voor portobello
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Meng in een slakom de wijnazijn met de mosterd, (milde) olijfolie, peper en zout. Verwijder het loof en kontje van de venkel. Snij in dunne reepjes. Meng de vinaigrette en zet weg.
  3. Was de aardappelen en snij in de lengte doormidden en daarna in lange, smalle parten.
  4. Verhit olie in een koekenpan met deksel en bak de aardappelen met peper en zout, afgedekt, 25-30 minuten op middelhoog vuur. Haal in de laatste 5 minuten de deksel van de pan.
  5. Leg de portobello's in een ovenschaal(tje) samen met de knoflooktenen. Besprenkel met olie en bestrooi met wat zout. Bak ca. 15 minuten in de oven.
  6. Halveer de tomaatjes. Voeg bij de venkel.
  7. Maak de dressing voor de portobello's: klop de olijfolie extra vierge, balsamico en mosterd door elkaar. Neem de knoflook uit de oven (als ze goed zacht is) en pers de pulp uit de schilletjes in de dressing. Klop goed door en breng op smaak met een peper en zout.
  8. Schep een lepeltje vinaigrette in elke portobello (zet de rest op tafel voor de liefhebber) en garneer met geitenkaas. Serveer de aardappeltjes en salade erbij.