Eenpans spaghetti met paarse boerenkoolchipjes en Mediterraanse ‘feta’ van MAX & BIEN

Vegan

  • Totale tijd minuten
Eenpans spaghetti met paarse boerenkoolchipjes en Mediterraanse feta van MAX BIEN | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks rode ui
  • 1.5 blik cherrytomaten
  • 400 gram spaghetti
  • 200 gram groene boerenkool gesneden
  • 1 stukje paarse boerenkool
  • 1 potje mediterraanse 'feta'

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentje knoflook
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl zout
  • 800 ml kokend water
icon package

Recept stappen

  1. Breng een laagje gezouten water aan de kook in een grote pan (om de boerenkool in te blancheren). Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de waterkoker aan.
  2. Verwarm olie in een grote afdekbare hapjes- of braadpan. Snipper de ui en fruit zachtjes. Hak de knoflook fijn en voeg toe.
  3. Voeg de gedroogde tijm en aangegeven hoeveelheid zout bij de ui. Voeg dan de cherrytomaten, spaghetti en het kokende water toe (800ml bij 4p). Dek af en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat ca. 15 minuten pruttelen. Roer af en toe door om plakkende spaghetti te voorkomen.
  4. Blancheer de gesneden boerenkool 2-3 minuten, vanaf dat het water weer kookt. Giet af en spoel met koud water na.
  5. Snij de paarse boerenkool blaadjes van de stengel. Verwijder de nerven. Snij het blad in grove stukken en meng met olie, zout en peper. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 5 à 10 minuten knapperig in de oven. Let op, dat ze niet verbranden, dan worden ze bitter!
  6. Roer de geblancheerde boerenkool op het laatst door de pasta. Check of de pasta gaar is en laat eventueel nog even pruttelen zonder deksel tot gewenste dikte saus is bereikt. Breng op smaak met peper.
  7. Brokkel de ‘feta’ over de spaghetti. Serveer met de boerenkoolchipjes en de Mediterraanse olie uit het potje.