Eenpans verse gnocchi bolognese
Rund
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 400 gram rundergehakt
- 1 bosje majoraan
- 1 stuks gele ui
- 500 gram cherrytomaatjes
- 125 gram wortel
- 1 stuks courgette
- 50 gram Stockâlde Fryske kaas
- 50 gram rucola
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 1 el gedroogde tijm
- 1 blokje groentebouillon (à 500 ml)
- 70 gram tomatenpuree
- 500 ml kokend water
- 400 gram verse gnocchi
Recept stappen
- Verwarm olie in een grote koekenpan. Voeg het gehakt hier aan toe en bak tot het begint te bruinen aan de onderkant. Breek het gehakt op in stukjes en voeg de blaadjes van de majoraan toe.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg toe aan het gehakt en bak 3 minuten mee. Snij de tomaatjes door de helft en de wortel en courgette in blokjes. Voeg toe en bak 3 minuten mee. Voeg de tijm, bouillonblokje, tomatenpuree en het water toe, laat zacht pruttelen voor 15 minuten. Proef de saus en breng op smaak met zout.
- Voeg nu de verse gnocchi toe met eventueel wat meer water en kook nog 3 minuten mee tot ze zacht zijn.
- Serveer met geraspte Stockâlde Fryske kaas eroverheen en wat rucola.