Skip to main content

Eenvoudig courgettetaartje met mozzarella en zelfgemaakte pesto

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 courgette
  • 2 bol(len) mozzarella
  • 30 g basilicum

In Huis

  • 85 ml olijfolie (extra vierge)
  • 4 plakje(s) diepvriesbladerdeeg
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 3 el pijnboompitten
  • 25 g parmezaanse kaas
  • naar smaak zeezout
  • naar smaak peper
icon package

Recept stappen

  1. Haal de mozzarella uit de koelkast zodat deze op temperatuur kan komen.
  2. Maak eerst de pesto. Doe olijfolie, basilicum, pijnboompitten en knoflook in de huishoudmachine en draai tot de kruiden grof gesnipperd zijn. Je kunt dit natuurlijk ook met de hand doen in een vijzel. Voeg als laatste de Parmezaanse kaas (geraspt) toe en breng op smaak met peper en zout. Schenk zo nodig een dun laagje olie om de pesto af te dekken en oxideren te voorkomen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 ° C.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette 2-3 minuten om en om tot ze een beetje bruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier
  5. Beleg de bakplaat met het bakpapier. Leg er de plakjes bladerdeeg (ontdooid) op. Kerf langs de randen 1 cm van de kant, het bladerdeeg een beetje in met het puntje van een scherp mes. Niet helemaal doorsnijden. Zo krijg je een klein randje tijdens het bakken.
  6. Verdeel 1 eetlepel pesto over elk stuk bladerdeeg binnen de 1 cm-lijn. Beleg dan met de courgette (in plakjes van 0,5cm). Bestrooi met wat peper en zout.
  7. Bak 20 minuten in het midden van de oven tot het deeg mooi bruin is.
  8. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de warme taartjes. Serveer warm met de pesto.
  9. (extra benodigdheid: bakpapier)