Skip to main content

Eenvoudige courgettepasta met tomaatjes en basilicum

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Courgette
  • 250 g Cherrytomaatjes
  • 2 takje(s) Basilicum

In Huis

  • 400 g Spaghetti
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 tl Citroenrasp
  • 1 tl Rode peper vlokken
  • naar smaak Citroensap
  • naar smaak Parmezaanse kaas
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing. Snij de courgettes in linten m.b.v. een julienne dunschiller of een spiraliser zodat ze de vorm van spaghetti krijgen.
  2. 2. Snij de knoflook in plakjes en halveer de tomaatjes. Verhit de olie in een grote pan en bak de knoflook zachtjes 30 seconden aan. Voeg de citroenrasp en de pepervlokken toe en schep om. Voeg de tomaatjes en de courgette toe en roerbak 1 minuut. Voeg de warme spaghetti, een kneepje citroensap en de basilicumblaadjes toe en schep om. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.