Skip to main content

Eenvoudige preitaart

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 stuk(s) eieren
  • naar smaak peper en zout
  • om te serveren rucola

In Huis

  • 4 stuk(s) dunne prei
  • 4 portie(s) diepvriesbladerdeeg
  • 200 g jong belegen kaas
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de preitjes doormidden en halveer ze dan nog een keer in de lengte. Was eventueel zand er uit, maar zorg dat ze in de vorm blijven. Snijd het knoflook in plakjes.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de preitjes voorzichtig halfgaar. Voeg op het laatst het knoflook toe en bak die kort mee. Opletten want het knoflook mag niet bruin worden, want dan gaat hij bitter smaken!
  3. Vet de ovenschaal in en beleg deze met een lap bladerdeeg. Meng de helft van de kaas met het ei, die zout en peper en verdeel dit over het deeg. Leg er dan de prei op. Dek dan alles af met de andere helft van de kaas.
  4. Bak ca. 25 minuten het midden van de hete oven.
  5. Serveer met blaadjes rucola erop, nadat je hem uit de oven hebt gehaald.