Skip to main content

Eenvoudige preitaart met appel-coleslaw

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Prei
  • 1 stuk(s) Ui
  • 3 stuk(s) Eieren
  • 100 g Szechuan kaas
  • 1 stuk(s) Spitskool
  • 1 stuk(s) Appel
  • 100 ml Yoghurt

In Huis

  • 4 tl Mosterd
  • 200 ml Creme fraiche
  • 2 el Boter
  • 5 plakje(s) Diepvriesbladerdeeg
  • 50 ml Mayonaise
  • 1 el Honing
  • 1 tl Korianderzaad
  • 1 el Water
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Bedek met de plakjes bladerdeeg. Druk de randjes goed op elkaar. Prik met een vork een gaatjes in de bodem. Doe de bakbonen in de vorm en bak de bodem 10 minuten voor.
  3. Meng de eieren met de creme fraiche. Breng op smaak met peper, zout en mosterd.
  4. Rasp de kaas. Snij de prei in dunne ringetjes en was goed om zand te verwijderen. Laat goed uitlekken.
  5. Snipper de ui. Smelt de boter in een koekenpan en smoor de prei en ui zachtjes ca. 4 minuten.
  6. Verwijder de bakbonen uit de vorm en bedek de bodem met de prei en ui. Schenk er het eimengsel overheen en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de quiche in 30 minuten gaar en goudbruin.
  7. Maak in de tussentijd de koolsalade.
  8. Halveer de kool en verwijder de witte stronk. Snij de kool in ragdunne sliertjes.
  9. Was de appel, snij hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snij in lucifertjes.
  10. Meng mayonaise, yoghurt, mosterd, honing, korianderpoeder en water tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Schep de kool en de appel door de dressing.
  11. Haal de preitaart uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.Serveer met de coleslaw.
  12. <br>Let op: voor dit recept heb je bakbonen, bakpapier en een bakvorm nodig.