Skip to main content

Eenvoudige runderstoof met speltpasta en andijvie

Rund

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Spelt pasta
  • 100 g Bleekselderij
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 800 g Rundernekstoof
  • 2 krop(pen) Andijvie

In Huis

  • 1 teen Knoflook
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snij de bleekselderij in kleine blokjes. Snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui en de bleekselderij hierin aan. Laat lekker lang doorsudderen, zo wordt de ui lekker zoet.
  2. Verwarm de stoof in een pannetje langzaam op.
  3. Zet een pan water op voor de pasta.
  4. Snij de andijvie in fijne reepjes en was met behulp van een slacentrifuge.
  5. Hak de knoflook fijn.
  6. Kook de pasta gaar in circa 8-9 minuten (op het pak staat 7 minuten maar dat vinden wij te al dente).
  7. Als de pasta bijna gaar is, voeg je de knoflook bij de ui, bak een half minuutje mee en voeg dan de andijvie toe.
  8. Roer om, laat slinken en maak op smaak met peper en zout. Serveer samen met de stoof en de pasta, alles apart of juist in de pan al door elkaar gehusseld kan ook.