Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Eiersalade met frisse roodlof en bieslook

Vegetarisch, Snel klaar, Lunch

  • Totale tijd minuten
Gevulde Turkse paprika's met köftegehakt en geitenkaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuks ei
  • 1 stronkje roodlof
  • 1 el Bulgaarse yoghurt

In Huis

  • 2 el bieslook
  • 1 el mayonaise
  • 1.5 tl mosterd
  • naar smaak kerriepoeder
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pan met water aan de kook. Kook de eieren 7-8 minuten vanaf dat het water kookt.
  2. Verwijder het hart van de roodlof. Snij de roodlof in kleine stukjes. Hak de bieslook fijn. Zet apart.
  3. Laat de eieren schrikken onder een koude kraan als deze klaar zijn.
  4. Prak de gepelde eieren in een diep bord.
  5. Meng de yoghurt, mayonaise, mosterd en kerriepoeder door de geprakte eieren. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Roer op het laatste de roodlof en bieslook door de eiersalade.
  7. Serveer bij een borrel met een lekker toastje of op een broodje tijdens de lunch.