Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Eikenbladsla pesto

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 60 gram (ca.) eikenbladsla groen

In Huis

  • 80 gram walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 60 ml (milde)olie
  • kneepje citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bordje.
  2. Snij de eikenbladsla in repen en wat (met behulp van een slacentrifuge).
  3. Hak de knoflook grof.
  4. Doe de sla en de helft(!) van de walnoten met de (milde)olie en de knoflook in het bakje van de staafmixer. Mix tot een gladde pesto.
  5. Breng op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout.
  6. Tip: Eet deze pesto bij de verse gnocchi of gebruik als heerlijke dip.