Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Eritrese silsi met snelle aromatische linzen-rijstmix en groentenwok

Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Eritrese silsi met snelle aromatische linzen-rijstmix en groentenwok | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks banaansjalot
  • 0.5 bakje specerijen
  • 1 blik eritrese silsi
  • 200 gram witte basmatirijst
  • 400 gram groene kool
  • 200 gram peen
  • 1 stuks venkel
  • 2 stuks Shaghai paksoi
  • 4 el peterselie
  • 1.5 pot groene linzen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. NB: De linzen kunnen bovenin het potje iets verkleurd zijn, dat is niet erg!
  2. Zet een pan met een laagje gezouten water op om de groene kool in te blancheren.
  3. Snipper de sjalot. Verwarm olie in een soeppan met dikke bodem. Fruit de sjalot zachtjes. Pers de knoflook erbij. Voeg de helft (!) van het bakje specerijen en 1 el van de silsi (bij 4p) toe. Schep een paar keer om.
  4. Voeg de rijst met een dubbele hoeveelheid water toe. Breng afgedekt aan de kook en kook gaar en droog in 10-15 minuten.
  5. Snij de groene kool in dunne reepjes. Blancheer 5-7 minuten tot beetgaar. Giet af.
  6. Schil intussen de peen en snij in halve maantjes. Verwarm olie in een wok en bak de peen. Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij in repen. Voeg toe. Snij de Shanghai paksoi in stukjes en voeg de stelen toe. Wok tot beetgaar en voeg het paksoiblad en de groene kool op het laatst toe, warm nog kort mee. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Verwarm de resterende silsi in een steelpannetje.
  8. Snipper de peterselie (incl. dunne steeltjes). Giet de linzen af. Schep beide door de rijst als deze gaar en droog gekookt is. Check op zout en peper.
  9. Serveer de rijst-linzen mix met de groentenwok en een schepje silsi. De silsi is hoog op smaak en pittig.
  10. Goed om te weten: Het specerijenmengsel bevat 4 tl komijnzaad en 4 tl kurkuma voor 4p. In het 2p bakje zit de helft. Dit wordt in 2 gerechten gebruikt!