Skip to main content

Erwtensoep met rookworst en ciabatta

Varken

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 stuk(s) Knolselderij
  • 1 stuk(s) Victoria aardappelen
  • 300 g Peen
  • 2 stuk(s) Prei
  • 2 stuk(s) Uien
  • 400 g Spliterwten
  • 4 stuk(s) Runderrookworst
  • 2 stuk(s) Ciabatta (bruin)

In Huis

  • 2 el Olijfolie
  • 3 blokje(s) Runderbouillon
  • 1 blaadje(s) Laurier
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. NOTITIE AAN ONSZELF: KLEINE spliterwten, vorige keer waren ze te groot en was de kooktijd veel te lang.
  2. 1. Maak de knolselderij schoon met een groot mes en dunschiller, snij in plakken en dan in kleine blokjes.
  3. 2. Schil de aardappel en de peen en snij in kleine blokjes.
  4. 3. Snij de prei in dunne ringen en was evt. zand eraf. Snipper de uien.
  5. 4. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui, aardappel, prei, peen en knolselderij al roerend totdat de ui glazig en doorzichtig is (paar minuutjes).
  6. 5. Voeg dan 1.5 liter water (evt. uit de waterkoker), 3 bouillon blokjes, de spliterwten en het laurierblaadje toe en breng aan de kook. Laat 35 minuten flink koken met de deksel op de pan. Vergeet niet af en toe roeren want erwtensoep brand snel aan!
  7. 6. Mocht de soep teveel indikken, dan kun je evt. nog wat water toevoegen.
  8. 7. Verwarm ondertussen langzaam de worst door ca. 20 minuten met folie en al in heet water te leggen (water mag niet koken).
  9. 8. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de ciabattas af in circa 10-12 minuten.
  10. 9. Schep de soep op en leg er gesneden stukjes worst in. Serveer met in dunne plakjes gesneden ciabatta.