Erwtensoep met vegan spek en roggebrood

Vegan

  • Totale tijd minuten
Erwtensoep met vegan bacon geklopte mosterd creme fraiche en roggebrood | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram spliterwten
  • 1 stuks ui
  • 400 gram Doré aardappelen
  • 400 gram peen
  • 400 gram knolselderij
  • 1 stuks prei
  • 2 pakje vegan bacon
  • naar smaak grove mosterd
  • 8 plakje roggebrood

In Huis

  • 1200 ml water
  • 2 stuks groentebouillonblokje
  • 2 stuks laurierblaadje
  • vegan boter om te bakken
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Zet in een grote soeppan met dikke bodem de aangegeven hoeveelheid water op. Voeg de spliterwten en laurier toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes voorkoken. Zet een timer op 30 minuten. Roer af en toe en check of er nog wat water bij moet.
  2. Snipper de ui en fruit in een goede klont vegan boter in een grote wok of hapjespan. Schil de aardappel, peen en knolselderij en snij in blokjes van max 1 cm. Snij de prei in ringen en was grondig met behulp van een vergiet. Bak de gesneden groenten even mee met de ui. Voeg een klein scheutje water toe, dek af en laat zachtjes verder smoren.
  3. Voeg de groenten uit de pan bij de erwtensoep wanneer de timer gaat. Check of er nog een scheut water bij moet en laat zachtjes nog 15-20 minuten verder koken. Heb je meer tijd, laat het dan wat langer pruttelen. Voeg peper toe en check op zout.
  4. Bak de vegan bacon in een beetje olie in een pan tot de aan beide kanten bruin en knapperig zijn.
  5. Besmeer de roggebroodjes met vegan boter en wat mosterd en beleg met de knapperig gebakken spek (zie tip). Eet met de erwtensoep.
  6. Klop 1 tl mosterd p.p. door wat vegan zure room of boter en besmeer daar je roggebroodjes mee!