Exotische scholfilet met simpele aardappel-maispuree en geroosterde broccoli

  • Totale tijd 35 minuten
Exotische schol met puree en groenten | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 1 stuks koolrabi
  • 1 stuks broccoli
  • 1 potje mais
  • 4 stuks scholfilet
  • 1 bakje chilirub (met stip)

In Huis

  • olie om te bakken
  • 30 gram boter
  • om te bakken boter/olie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was of schil de aardappelen. Schil de koolrabi. Snij in gelijke stukken. Zet op in koud water met zout en kook in 15-20 minuten gaar.
  3. Snij de broccoli in kleine roosjes en de steel in stukjes. Meng met olie, peper en zout. Bak op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 20 minuten in de oven, de broccoli mag een beetje bruin kleuren.
  4. Kook de mais (met vocht) in een steelpannetje met de aangegeven hoeveelheid boter ca. 5 minuten tot de korrels warm zijn.
  5. Giet de aardappels af en stamp tot puree. Roer de mais (incl. vocht) erdoor. Breng op smaak met peper en voldoende zout.
  6. Verwarm boter met wat olie in een koekenpan. Wacht tot de boter stopt met bruisen. Dep intussen de scholfilets droog, smeer in met de chilirub en bestrooi met peper en zout. Bak aan beide kanten bruin en net gaar.
  7. Serveer de scholletjes direct met de aardappel-koolrabi-maispuree en de broccoli.
  8. Goed te weten: in de chilirub (bij 4p) zit: 1 tl gerookt paprikapoeder, 0,5 tl gedroogde oregano, 0,5 tl chilivlokjes, 0,5 tl komijn, 1/8 tl cayennepeper, 1 tl knoflookpoeder. In het 2p bakje zit de helft.