Skip to main content

Falafel met pita broodjes, coleslaw en bieten met rucola en knoflook yoghurtsaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Peen
  • 500 g Spitskool
  • 200 ml Karnemelk
  • 2 el Sjalot
  • 1 pak(ken) Voorgekookte bieten
  • zakje(s) Rucola
  • zakje(s) Zomerpostelein
  • 100 ml Yoghurt
  • 2 pakje(s) Falafelballetjes
  • 8 stuk(s) Pitabrood

In Huis

  • 1 tl Zout
  • 3 el Mayonaise
  • 1 el Azijn
  • 1 tl Suiker
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Komijnpoeder
  • naar smaak Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt meerdere keren yoghurt, karnemelk, rucola en zomerpostelein nodig deze week.
  2. 1. Rasp de peen. Snij de spitskool in kwarten en verwijder het hart. Snij dan overdwars in dunne reepjes. Doe de spitskool in een mengkom, voeg zout en karnemelk toe. Ga nu de spitskool 2 minuten kneden. Ja echt; zo wordt deze lekker zacht! Doe daarna pas de peen erbij.
  3. 2. Snipper de sjalot (2 el bij 4p!) en voeg bij de peen en spitskool samen met het zout, de mayonaise, azijn en suiker. Roer goed door en zet koel weg.
  4. 3. Snij de rode bieten in plakjes. Was wat van de rucola en zomerpostelein, leg op een schaal en leg daar de bietjes op. Meng de yoghurt met een klein teentje knoflook, wat zout en wat komijnpoeder. Verdeel vlak voor het serveren wat kloddertjes yoghurt over de bietjes en zet de rest in een bakje op tafel.
  5. 4. Bak de falafelballetjes zachtjes in een beetje olie rondom bruin.
  6. 5. Rooster intussen de pitabroodjes in de broodrooster.
  7. 6. Doe wat rucola en/of postelein en wat coleslaw in de pitabroodjes, gevolgd door de falafelballetjes en nog een schepje yoghurt. Serveer de rode bieten en de rest van de coleslaw erbij.