Skip to main content

Falafel met pita broodjes, coleslaw en bieten met rucola en knoflook-yoghurtsaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram peen
  • 500 gram spitskool
  • 200 ml karnemelk
  • 2 el sjalot
  • 1 pak voorgekookte bieten
  • 75 gram rucola
  • 100 ml yoghurt
  • 2 pakjes falafelballetjes
  • 4 pitabroodjes

In Huis

  • 1 tl zout
  • 3 el mayonaise
  • 1 el azijn
  • 1 tl suiker
  • 1 teentje knoflook
  • naar smaak komijnpoeder
  • olijfolie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Rasp de peen. Snij de spitskool in kwarten en verwijder het hart. Snij dan overdwars in dunne sliertjes. Doe de spitskool in een mengkom, voeg zout en karnemelk toe. Ga nu de spitskool 2 minuten kneden. Ja echt; zo wordt deze lekker zacht! Voeg daarna de peen toe.
  2. Snipper de sjalot (2 el bij 4p!) en voeg bij de peen en spitskool samen met het zout,de mayonaise, azijn en suiker. Roer goed door en zet koel weg.
  3. Snij de rode bieten in plakjes. Was de rucola, leg op een schaal en leg daar de bietjes op. Meng de yoghurt, de knoflook, wat zout en een snufje komijnpoeder. Verdeel vlak voor het serveren wat kloddertjes yoghurt over de bietjes en zet de rest in een bakje op tafel.
  4. Bak de falafelballetjes zachtjes in een beetje olie rondom bruin.
  5. Rooster intussen de pitabroodjes in de broodrooster.
  6. Doe een plukje rucola en wat coleslaw in de pitabroodjes, gevolgd door de falafelballetjes en nog een schepje yoghurt. Serveer de rode bieten en de rest van de coleslaw erbij.