Skip to main content

Falafel van spliterwten met bietenbladsalade

  • Totale tijd 24 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Spliterwten
  • 1 stuk(s) Ui groot
  • 2 takje(s) Munt
  • 2 takje(s) Koriander
  • 1 zakje(s) Bietenblad sla
  • 4 sneetje(s) Speltbrood

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 stuk(s) Eieren
  • 1 tl Korianderpoeder
  • 1 tl Komijnpoeder
  • naar smaak Cayennepeper
  • scheutje(s) Plantaardige olie
  • 200 g Kerstomaatjes
  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el azijn met een smaakje
  • 3 el Pijnboompitten
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Doe de spliterwten in een grote kom en zet onder water (ongeveer twee keer zoveel water als spliterwten). Dek af en laat minstens 24 uur weken.
  2. Giet het water van de erwten en prak ze grondig door elkaar. Pers de knoflook, hak de ui zeer fijn. Meng de ui, knoflook, munt, ei, korianderpoeder en komijnpoeder erdoor. Kruid met cayenne peper, zout en peper naar smaak. Dek het mengsel af en zet 1 tot 2 uur in de koelkast.
  3. Maak in de tussentijd de salade. Halveer de tomaatjes. Was de bietenblad en sla droog. Doe op een bord samen met de tomaatjes. Doe het bietenblad in een schaal. Verdeel er de koriander en muntblaadjes over en schep door.
  4. Maak een dressing van de olie en azijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor het serveren de dressing met het bietenblad. Bestrooi met de pijnboompitjes.
  5. Verhit de olie in een frituurpan tot 185 °C.
  6. Maak kleine platte balletjes van het spliterwtenmengsel en bak ze in de hete olie tot ze diep bruin gekleurd zijn.
  7. Serveer bij de bietensalade met een stukje geroosterd brood.