Skip to main content

Falafelballetjes met linzenstoof, rucola en Arabische wortelsalade

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) uien
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 blikje(s) tomatenstukjes
  • 2 blikje(s) linzen
  • 2 pakje(s) falafelballetjes
  • 4 tl munt (fijngehakt)
  • 300 g peen
  • 75 g rucola
  • 150 g zure room
  • 10 g peterselie
  • 10 g koriander
  • olie om te bakken

In Huis

  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui. Verwarm wat olie in een wok of hapjespan en bak de komijnzaadjes even zachtjes aan tot de geur vrijkomt. Voeg de ui toe en fruit lichtbruin. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Roer om en voeg de tomatenstukjes toe.
  2. Giet de linzen af en voeg toe. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Bak intussen de falafelballetjes in wat olie zachtjes bruin.
  3. Hak de munt fijn. Rasp de peen grof. Was de rucola en scheur zo nodig in kleinere stukjes. Hou de helft van rucola apart!
  4. Maak een dressing van witte wijnazijn, olijfolie extra vierge en peper en zout. Meng de peen, (de helft van de) rucola en munt erdoor.
  5. Klop de zure room los. Hak de peterselie en de koriander fijn. Meng van elk een beetje door de zure room, samen met peper en zout. Roer de rest van de kruiden door de tomaten-linzenstoof en breng goed op smaak met peper en zout. Serveer de linzen op een bedje van de achtergehouden rucola met de falafelballetjes, zure room en Arabische wortelsalade.