Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Farfalle met vegan spekjes, spruiten, bataat en gepofte knoflook

Vegan

  • Totale tijd minuten
Farfalle met vegan spekjes, spruiten, bataat en gepofte knoflook | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram oranje bataat
  • 600 gram spruiten
  • 4 flinke teen knoflook (met schil)
  • 300 gram pasta farfalle
  • 1.5 pakje La Vie vegan spekjes
  • 3 el citroensap
  • naar smaak peterselie (optioneel)

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl chilivlokjes (optioneel)
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl suiker
icon package

Recept stappen

  1. NB. Wil je sneller klaar zijn? Vraag iemand de spruiten alvast te doen (stap 2).
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een ruime pan gezouten water voor de pasta op.
  3. Schil de bataat, halveer in de lengte en snij in halve maantjes van 0,5cm dik. Schoon de spruiten en halveer grote exemplaren of snij in kwarten. Meng de spruiten met olie, de chilivlokjes (zie tip), zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de knoflooktenen (met schil) ertussen. Rooster ca. 20 minuten in de oven.
  4. Kook de pasta al dente in ca. 9 minuten (zie tip 2). Giet af.
  5. Haal de knoflooktenen na ca. 15 minuten alvast tussen de groenten uit. Check of ze goed zacht zijn. Schep de groenten meteen om.
  6. Verwarm olie in een koekenpan en bak de plantaardige spekjes 3-4 minuten. Hou warm.
  7. Maak de dressing. Pers het citroensap in een kommetje. Pel de gepofte knoflook en prak op een bord met een vork of met de bolle kant van een lepel plat. Meng het citroensap, de knoflook, olijfolie extra vierge en suiker tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Hak de peterselie grof.
  9. Meng de pasta met de groenten, plantaardige spekjes en de dressing en serveer met de peterselie.
  10. 1. Eten er kinderen mee of hou je niet van pittig, halveer de hoeveelheid of laat weg! 2. Je hebt meer pasta gekregen voor grote eters.