Farfalle met La Vie spekjes, spruiten, bataat en gepofte knoflook

Vegan

  • Totale tijd minuten
Farfalle met La Vie spekjes spruiten bataat en gepofte knoflook | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 500 gram oranje bataat
  • 600 gram spruiten
  • 6 teen knoflook (met schil)
  • 300 gram farfalle pasta
  • 2 el citroensap
  • 2 pakje La Vie vegan spekjes

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl chilivlokjes (optioneel)
  • 90 ml olijfolie extra vierge
  • 1 tl suiker
icon package

Recept stappen

  1. NB. Wil je sneller klaar zijn? Vraag iemand de spruiten alvast te doen (stap 2).
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een ruime pan gezouten water voor de pasta.
  3. Schil en snij de bataat in blokjes van ca. 1 cm. Schoon de spruiten en halveer. Meng in een mengkom met olie, de chilivlokjes (zie tip 1), zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat (of 2 bakplaten bij 4p) en leg de knoflooktenen tussen de groenten. Rooster ca. 25 minuten in de oven.
  4. Kook de pasta al dente in ca. 9 minuten (zie tip 2). Giet af.
  5. Maak de dressing. Pers het citroensap in een kommetje of het bakje van de vijzel. Meng de olijfolie extra vierge en suiker er vast door. Breng op smaak met zout en peper. Je voegt de gepofte knoflook straks toe.
  6. Verwarm olie in een koekenpan en bak de plantaardige spekjes 3-4 minuten. Hou warm.
  7. Haal de knoflooktenen na ca. 20 minuten vast tussen de groenten uit. Check of ze goed zacht zijn. Schep de groenten gelijk om. Druk de knoflook uit de schil, snij fijn en meng met een vijzel of met de bolle kant door de dressing.
  8. Meng de pasta met de groenten, plantaardige spekjes en de dressing en serveer.
  9. 1. Eten er kinderen mee of hou je niet van pittig, halveer de hoeveelheid of laat weg! 2. Je hebt meer pasta gekregen voor grote eters.