Farfalle met spek, spruiten, bataat en gepofte knoflook

Varken

  • Totale tijd minuten
Farfalle met spek spruiten bataat en gepofte knoflook | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 500 gram oranje bataat
  • 600 gram spruiten
  • 250 gram spekreepjes
  • 6 teen knoflook (met schil)
  • 300 gram farfalle pasta
  • 2 el citroensap

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl chilivlokjes (optioneel)
  • 90 ml olijfolie extra vierge
  • 1 tl suiker
icon package

Recept stappen

  1. NB. Wil je sneller klaar zijn? Vraag iemand de spruiten alvast te doen (stap 2).
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een ruime pan gezouten water voor de pasta.
  3. Schil en snij de bataat in kleine blokjes van ca. 1 cm. Schoon de spruiten en halveer grote exemplaren. Meng met olie, de chilivlokjes (zie tip), zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat (of 2 bakplaten bij 4p) en leg de spekreepjes en knoflooktenen (met schil) ertussen. Rooster ca. 25 minuten in de oven.
  4. Kook de pasta al dente in ca. 9 minuten. Giet af.
  5. Haal de knoflooktenen na ca. 20 minuten vast tussen de groenten uit. Check of ze goed zacht zijn. Schep de groenten gelijk om.
  6. Pers het citroensap in een kommetje of het bakje van de vijzel. Pel de gepofte knoflook en wrijf met een vijzel of met de bolle kant van een lepel plat. Meng het citroensap, de knoflook, olijfolie extra vierge en suiker tot een dressing. Breng op smaak met peper. In principe hoeft er, vanwege het spek, geen zout in.
  7. Meng de pasta met de groenten, spek en de dressing en serveer.
  8. Eten er kinderen mee of hou je niet van pittig, halveer de hoeveelheid of laat weg!