Filodeeg rolletjes met kipgehakt en yoghurtdip

Kip

  • Totale tijd minuten
Filodeeg rolletjes met kipgehakt en yoghurtdip | maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks banaansjalot
  • 400 gram kipgehakt
  • 150 ml Griekse yoghurt

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • olie om te bakken
  • 0.25 tl chilivlokken
  • 1 el kerriepoeder
  • 15 vellen filodeeg
  • naar smaak sesamzaadjes
  • 10 gram verse bieslook
  • naar smaak citroen sap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper de banaansjalot en pers de knoflook erbij en voeg de chilivlokken toe. Verhit olie in een steelpannetje en fruit de banaansjalot glazig.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg het samen in een mengkom met het kipgehakt en de kerriepoeder. Voeg zout en peper toe naar smaak en meng het geheel goed goed.
  4. Snij het filodeeg in vierkantjes van ongeveer 10 bij 10 cm. Vul een strook in het midden met het kipgehaktmengsel en laat een stukje aan de zijkant open. Vouw de zijkanten naar binnen zodat de vulling er niet uit valt en rol op tot dichte rolletjes.
  5. Smeer de rolletjes in met olie en besprenkel met sesamzaadjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 40 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  6. Snij de bieslook fijn en meng samen met de yoghurt, citroensap, zout en peper in een bakje. Zet koud tot de rolletjes klaar zijn en serveer samen.
  7. Hou je meer van pittig? Serveer de filodeeg rolletjes dan met een chilisausje i.p.v. de yoghurtdip.