Skip to main content

Fish and chips met gesmoorde spitskool

Vis

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g Nicola aardappelen
  • 600 g Spitskool
  • 440 g Kabeljauw
  • 40 g Panko broodkruim
  • naar smaak Ketchup of curry

In Huis

  • besprenkelen Olijfolie
  • 1 klont(en) Boter
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Citroensap (uit flesje)
  • 1 stuk(s) Eieren
  • Bloem
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Was de aardappels en snij in smalle wedges. Doe in een ovenschaal en hussel met wat olie en zout zodat alles goed bedekt is. Schuif in de oven gedurende 25-35 minuten. Hussel tussendoor een keer om.
  3. 3. Maak nu de spitskool. Snij de onderkant eraf, laat het hart zitten en snij in de lengte in 6 of 8 delen. Smelt een flinke klont boter in een grote koekenpan of braadpan. Voeg de paprikapoeder toe en laat wat bruisen (zorg dat het niet verbrandt!). Als het stopt met bruisen bak je de stukken spitskool rondom aan. Ze mogen een beetje bruin worden. Snij de knoflook in dunne plakjes. Voeg bij de spitskool, hussel om en laat met deksel op laag vuur zachtjes gaar sudderen in ca. 15 min. Keer de spitskool tussendoor om en voeg een scheutje water toe als hij dreigt aan te branden. Voeg op het laatst een scheutje citroensap toe (mag uit een flesje) en breng op smaak met peper en zout.
  4. 4. Bereid intussen de vis voor. Kluts het ei in een ondiep schaaltje. Dep de vis droog en bestrooi aan beide kanten met peper en zout. Doe wat bloem op een bord en de panko op een ander bordje of schaaltje. Haal de visfilet eerst door het ei, dan door de bloem en schud een beetje af. Haal dan nog een keer door het ei en dan door de panko.
  5. 5. Verhit als de frietjes en de spitskool bijna klaar zijn wat olie in een grote koekenpan. Bak de vis om en om bruin, hij zou na ongeveer 3 minuten aan elke kant net gaar moeten zijn. Serveer de spitskool met de fish and chips. Lekker met ketchup of curry van Walter.
  6. <br>Let op: je hebt vaker aardappelen en ketchup/curry nodig deze week.