Fish & chips met yoghurtsausje

Vis

  • Totale tijd minuten
Fish & chips met yoghurtsausje | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 800 gram Bildtstar nieuwe oogst
  • 1 el peterselie
  • 1 el dille
  • 8 el Bulgaarse yoghurt
  • 4 stuks doradefilet

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 stuks ei
  • 50 gram paneermeel
  • boter om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en haal de vis alvast uit de koeling.
  2. Was de aardappelen en snij in smalle wedges. Meng in een kom met olie, zout en peper. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25-30 minuten in de oven.
  3. Hak de peterselie en dille fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Kluts de eieren los in een diep bord en vul een ander diep bord met paneermeel.
  5. Snij de huid van de dorade. Dep goed droog en kruid met zout en peper.
  6. Doop de vis goed in het ei en daarna in de paneermeel, zodat de vis volledig bedekt is.
  7. Verwarm boter en olie in een koek- of hapjes pan en bak de vis goud bruin aan beide kanten.
  8. Serveer de wedges met de vis en yoghurtsaus.
  9. Als je graag wat sneller wilt zijn, kun je de aardappeltjes eerst gaar koken en dan in de oven bakken.