Skip to main content

Flammenkuche met paddenstoelen, rode ui en rucola, met wortelsoep

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Winterpeen
  • 1 el Gember
  • 1 stuk(s) Uien
  • 100 ml Creme fraiche
  • 500 g Gemengde paddenstoelen
  • 1 el Gedroogde dragon
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 stuk(s) Flammenkuche
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 bakje(s) Rucola

In Huis

  • 2 liter Kokend water
  • 1 teen Knoflook
  • 1 tl Kerriepoeder
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • Olijfolie om te bakken
  • naar smaak Citroensap (uit flesje)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de peen, halveer dikke exemplaren in de lengte en snij grof in plakken.
  2. 2. Rasp de gember en snipper de ui. Verwijder het velletje van de knoflook en kneus die. Fruit de ui in een soeppan, en voeg wanneer glazig de gember, gekneusde knoflook, wortel en kerriepoeder toe. Roer 2 minuutjes om en voeg dan kokend water en bouillonblokje(s) toe. Kook in circa 10-15 minuten gaar.
  3. 3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. 4. Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in stukken. Snij de rode ui in dunne ringen. Roerbak de paddenstoelen en rode ui met peper, zout en dragon in olijfolie op middelmatig vuur.
  5. 5. Meng de creme fraiche met wat peper en zout en besmeer de flammenkuche ermee. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de bodem en bestrooi met een deel van de Parmezaanse kaas. Bewaar nog wat voor garnering.
  6. 6. Bak de flammenkuche in 15-20 minuten gaar.
  7. 7. Pureer de soep en maak op smaak met peper en zout en een kneepje citroensap. Wat heel fijngesneden lente-ui is ook lekker als je dat nog hebt.
  8. 8. Verdeel wat rucola over de flammenkuche en serveer met de wortelsoep.