Flatbreadpizza met kipköftegehakt en boerenkoolsalade met kastanjechampignons

Kip

  • Totale tijd minuten
Flatbreadpizza met kipkoftegehakt en boerenkoolsalade met kastanjechampignons | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram knolselderij
  • 300 gram boerenkool
  • 1 stuks ui
  • 400 gram kipköftegehakt
  • 200 gram koolrabi
  • 100 gram tomatenpuree
  • 4 stuks flatbreads
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 2 stronkjes roodlof
  • 1 bakje yoghurt

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teentjes knoflook
  • 0.5 tl zout
  • 1 tl mosterd
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • kneepje citroensap (mag uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de knolselderij en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Bak met wat zout in een afdekbare wok in wat olie een paar minuten aan. Hou een handje boerenkool p.p. apart, voeg de rest toe, schep op hoog vuur even om. Draai het vuur lager, voeg een goede scheut water toe (ca. 50 ml bij 4p), dek af en laat in 10-15 minuten gaar smoren. Haal op het laatst eventueel het deksel van de pan als het nog te vochtig is, dan verdampt het sneller.
  3. Snipper intussen de ui. Fruit zachtjes in wat olie in een koekenpan. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schil de koolrabi en rasp grof. Voeg toe en bak nog een paar minuten mee.
  4. Meng de tomatenpuree met wat (milde) olijfolie. Smeer de flatbreads ermee in en beleg met het gehaktmengsel en een handje rauwe boerenkool. Leg op een ovenrooster en bak ca. 8 minuten in de oven (eventueel in delen).
  5. Snij de champignons in kwarten. Bak op middelhoog vuur ca. 5 minuten in het vet van het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Pers de knoflook in een kommetje. Meng de aangegeven hoeveelheid zout er met een lepeltje goed doorheen. Voeg vervolgens de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie extra vierge toe. Meng door de boerenkool als hij gaar is en het vocht is verdampt. Breng op smaak met een kneepje citroensap, zout en peper.
  7. Snij de roodlof in dunne reepjes en meng met de champignons door de boerenkool.
  8. Breng de yoghurt op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie extra vierge. Verdeel over de flatbeads en serveer met de boerenkoolsalade.
  9. Goed om te weten: Het kipgehakt is gekruid met paprikapoeder, korianderzaadjes, tijm, venkelzaad, knoflookpoeder, uienpoeder, komijnpoeder, kaneel, cayennepeper, zwarte peper, zout en paneermeel.