Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Flespompoen met bonenpuree, buffelmozzarella, aardpeer en harissadressing

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Flespompoen met aardpeer-bonenpuree, buffelmozzarella en harissadressing | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks flespompoen
  • 200 gram aardpeer
  • 2 blik witte bonen
  • 1 bakje harissa kruidenmix
  • 3 el peterselie
  • 4 bol mozzarella

In Huis

  • olie om te bakken
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
  • 2 teen(tje) knoflook
  • 8 el (milde) olijfolie
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Leg de mozzarella bollen op tijd op een bordje zodat de kou er wat af gaat.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. Was de pompoen, halveer in de lengte, verwijder de zaden met een lepel, en snij in parten van ca. 1 cm dik. Was de aardperen en snij in plakjes van 0,5 cm. Doe samen in een mengkom en hussel met peper, zout, een flinke scheut olie om te bakken en een kneepje citroensap (uit een flesje). Rooster ca. 20 minuten in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Verwarm olie in een steelpannetje. Snij de helft van de knoflook in plakjes en fruit zachtjes 1 minuut. Giet de witte bonen af en bewaar het vocht(!). Verwarm zachtjes in een steelpannetje. Pureer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout en een goede scheut extra vierge olijfolie. Vind je het te dik, voeg dan een beetje bonenvocht toe en hou warm.
  5. Meng de harissa kruidenmix met de (milde) olijfolie en 2 tl (bij 4p!) citroensap (uit een flesje). Knijp de andere helft van de knoflook erbij. Hak de peterselie fijn en voeg toe.
  6. Kerf elke bol mozzarella in met een kruis en trek wat open.
  7. Serveer de bonenpuree met de pompoen, aardpeer en bol mozzarella erop. Besprenkel royaal met de harissa dressing.
  8. GOED OM TE WETEN: In het specerijenbakje voor 4p zit 2 tl harissa specerijen van Pit en Pit met daarin chili met zaad, look, koriander, komijn, paprika, zeezout.