Skip to main content

Flessenpompoen met gehakt, courgette en paprika

Rund

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) (Roze) tomaten
  • 4 takje(s) Peterselie
  • 1 handje(s) Rucola
  • 1 stuk(s) Pompoen
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 1 stuk(s) Paprika
  • 1 stuk(s) Uien
  • 400 g Italiaanse rundergehakt
  • 4 plakje(s) Camembert

In Huis

  • 300 g Bulgur
  • 1 stuk(s) Citroen
  • om in te smeren Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Kaneelpoeder
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing.
  2. 2. Verwijder het zaad uit de tomaten en snij in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn en de rucola in grove stukken. Meng de tomaat, peterselie en rucola door de bulgur. Breng op smaak met zout en peper en een kneepje citroensap.
  3. 3. Verwarm de voor op 180° C. Snij de pompoen door de helft en verwijder zaad en draden. Kwast de binnenkant in met wat olijfolie.
  4. 4. Zet in een ovenschaal met de snijkanten omhoog in het midden van de oven een laat 30 minuten voorgaren.
  5. 5. Snijd de courgette en paprika in blokjes. Snipper de ui.
  6. 6. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan. Bak hierin het gehakt aan tot het mooi bruin is. Verhit in een andere pan 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de ui zachtjes 2 minuten aan. Pers de knoflook er bovenuit en bak nog 30 seconden mee.
  7. 7. Voeg de paprika toe en bak 4 minuten mee. Voeg de courgette toe en schep om. Voeg het gebakken gehakt toe. Breng op smaak met het paprika- en kaneelpoeder, zout en peper.
  8. 8. Vul de pompoen met het mengsel. Leg er 4 plakjes camembert op. Zet de oven op de grillstand en grill enkele minuten tot de camembert begint te kleuren. Serveer met de bulgur.