Skip to main content

Fluweel zachte soep van pattison, blauwe kaas en balsamicosiroop

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Patisson
  • 1 stuk(s) Uien
  • 2 stuk(s) Aardappelen kruimig

In Huis

  • 2 el Boter
  • 1 stuk(s) Bouillonblokje
  • 200 ml Slagroom
  • 50 g Blauwe kaas
  • om te garneren Balsamicosiroop
icon package

Recept stappen

  1. Schil de pattison, de ui en de aardappelen en snijd in blokjes.
  2. Verhit de boter in een soeppan met dikke bodem en bak hierin de ui zachtjes 2min. aan.
  3. Voeg dan de pattisson en aardappel toe en bak 1min. mee.
  4. Verkruimel het bouillonblokje boven de groenten en schenk er water bij tot de groenten onderstaan.
  5. Breng aan de kook.
  6. Laat 45min. koken en voeg dan de slagroom toe.
  7. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  8. Schep in kommetjes.
  9. Garneer met een kneepje balsamico siroop en brokkel er wat blauwe kaas over.