Skip to main content

Fluwelige venkelsoep met pastis

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 700 g Venkel
  • 100 ml Room
  • om te serveren Breekbrood

In Huis

  • 400 ml Groentebouillon
  • 100 ml Melk
  • 2 stuk(s) Aardappelen kruimig
  • 3 el Pastis (bv. ricard of pernod)
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwijder het kontje en de harde buitenbladeren van de venkel. Snij hem in kleine stukjes. Schil de aardappels en snij in kleine blokjes. Doe venkel en aardappelblokjes in een pan samen met de bouillon. Voeg de melk toe en laat het 20 minuten zachtjes koken totdat venkel en aardappel goed gaar zijn.
  2. 2. Haal de groenten uit de bouillon m.b.v. een schuimspaan en draai de groenten door een fijne roerzeef. Je kunt ook een staafmixer of blender gebruiken.
  3. 3. Doe vervolgens zoveel bouillon bij de gepureerde groenten tot je een mooie dikke soep hebt. Verwarm de soep nog even en voeg room en pastis toe. Roeren is nu belangrijk anders brandt hij aan! Proef en breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat pastis.
  4. Serveer met stukjes brood.