Skip to main content

Foe yong hai met bimi, lente-ui, champignons, tauge en rijst

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Volkoren basmatirijst
  • 400 g Wortel
  • 2 bakje(s) Bimi
  • 2 bakje(s) Champignons
  • 3 stengel(s) Lente-ui
  • 2 flesje(s) Fu Yong Hai saus
  • 6 stuk(s) Eieren
  • 1 bakje(s) Tauge

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olie
  • 1 scheutje(s) Melk
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de rijst gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Zet een pannetje water op voor de bimi.
  2. 2. Schil de wortels en snij schuin in dunne plakjes. Snij de bimi in hapklare stukken. Snij de champignons in plakjes en snij de lente-ui in ringetjes. Hak de knoflook fijn.
  3. 3. Kook de bimi ca 5 minuten totdat ze beetgaar zijn.
  4. 4. Bak de wortel in een beetje olie totdat ze wat zacht beginnen te worden. Voeg dan de champignons, de helft van de lente-ui en de knoflook toe en bak totdat deze gaar zijn. Doe op het laatst de gare bimi erbij. Laat een beetje afkoelen.
  5. 5. Warm de foe yong hai saus uit het flesje in een pannetje (niet laten koken).
  6. 6. Kluts de eieren door elkaar met een scheutje melk, peper en zout. Doe ongeveer de helft van de gebakken groenten bij het eimengsel in de kom.
  7. 7. Verhit in een koekenpan wat olie en bak daarin de omelet. (NB. Als je dit voor 4p maakt moet je twee omeletten bakken).
  8. 8. Als het ei onder een beetje is gaan stollen voeg je een plukje taugé toe en klap je de omelet dubbel (of als dat moeilijk gaat vouw je links en rechts voor 1/3 als een envelopje naar binnen).
  9. 9. Serveer de omelet met de rijst, de saus en de overgebleven groenten ernaast, en strooi er nog wat lente-ui en taugé over.