Fondue van witte bonen met ciabattabrood en knapperige groenten
Vegan
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1 stuks prei
- 2 pakjes witte bonen
- 80 gram cashewstukjes rauw
- 1 blokje misobouillon
- 1 stuks ciabattabrood
- 1 stuks wortel
- 1 stuks paprika
- 150 gram (ca.) cherrytomaatjes
- 1 bakje edelgistvlokken
- 10 gram peterselie
In Huis
- vegan boter om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- naar smaak citroensap (mag uit een flesje)
- 1 el sojasaus
- 1 tl (Dijon) mosterd
- 150 ml water
- naar smaak olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kerf de prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen. Verwarm vegan boter in een soeppan (of fonduepan) en bak de prei enkele minuten op hoog vuur aan tot deze bruin begint te kleuren.
- Zet het vuur lager, pers de knoflook erbij en bak 1 minuut mee.
- Voeg de bonen (incl. aanhangend vocht), cashewstukjes, misobouillon, citroensap, sojasaus, mosterd en aangegeven hoeveelheid water toe.
- Breng aan de kook, dek af en laat ca. 8-10 minuten op laag vuur koken.
- Besprenkel de korst van het brood met water en bak af in 8-10 minuten.
- Prepareer intussen de groenten om mee te dippen. Snij de wortel en paprika in frietformaat en halveer de tomaatjes.
- Haal de pan van het vuur, voeg de edelgistvlokken toe en blend het geheel met een staafmixer tot een gladde ‘fondue’. Voeg evt. een scheutje water toe tot de gewenste dikte is bereikt. Breng op smaak met zwarte peper.
- Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn.
- Garneer de fondue met de peterselie en besprenkel naar smaak met olijfolie extra vierge.
- Serveer met het brood en de groenten.