Skip to main content

Forel, prei en paprika uit de oven met aardappel-pastinaakpuree

Vis

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Dunne prei
  • 2 stuk(s) Rode paprika
  • 800 g Aardappelen kruimig
  • 1 stuk(s) Pastinaak
  • 4 filet(s) Forel

In Huis

  • 2 klontje(s) Boter
  • 1 el Olijfolie
  • el Tijm
  • teentje(s) Knoflook
  • eventueel toevoegen Witte wijn
  • stuk(s) Citroen
  • scheutje(s) Melk
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de prei in ringen, was goed en laat goed uitlekken in een vergiet of gebruik een slacentrifuge. Snij hierna de paprika in reepjes.
  3. Verhit een klontje boter en 1 el olie en fruit daarin de prei en paprika. Voeg de tijm toe en blijf omscheppen zodat de prei niet verkleurt. Als de prei wat glazig wordt draai je het vuur laag en laat je de prei en paprika met een deksel op de pan 10 minuutjes (heel) zachtjes stoven. Zo word het lekker zacht en zoet.
  4. Schil ondertussen de aardappelen en de pastinaak en snij in gelijke stukken en zet ze op in koud water met wat zout. Kook gaar in circa 10 à 12 minuten.
  5. Spoel de vissen af onder koud stromend water en dep droog. Bestrooi zowel de binnen als de buitenkant met peper en zout.Maak een knoflook schoon en snij in plakjes. Leg de plakjes knoflook in de buik van de vis.
  6. Als de prei en paprika zacht zijn maak je het op smaak met zout en peper. Stop wat van het groenten mengsel met een lepel in de buik van elke vis en verdeel de rest van de groenten in een ovenschaal.
  7. Leg de gevulde visjes op de groenten en giet hier één glas witte wijn overheen. Als je geen wijn wil gebruiken kan je ook een halve citroen uitknijpen boven de vis en groenten.Schuif het geheel in de oven voor ongeveer 15 minuten. Let op dat de vissen niet te gaar worden!
  8. Giet de aardappels en pastinaak af als ze gaar zijn en stamp tot een lekkere puree met een scheutje melk en een flinke klont boter. Maak op smaak met peper en zout.
  9. Snij de andere citroen in partjes en serveer de visjes met de groenten en de puree en garneer met partjes citroen.