Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Frans kipstoofje met kastanjechampignons en aardappel

Kip

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram kippendij
  • 1 stuks gele ui
  • 300 gram wortel
  • 350 gram kastanjechampignons
  • 500 gram aardappelen Nicola
  • 10 gram rozemarijn

In Huis

  • 1 blikje tomatenpuree
  • olie en boter om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 3 el bloem
  • 2 el oregano
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm boter en een scheutje olie in een braadpan en bak de kip rondom bruin (het hoeft nog niet gaar).
  2. Snij de ui in partjes. Haal de kip uit de pan, leg op een bord en bak de ui in het braadvet van de kip zacht en een beetje bruin.
  3. Schil de wortel en snij in blokjes van 3 cm. Snij de champignons in tweeën of in vieren. Voeg beide bij de ui als deze goed gefruit is en bak een paar minuutjes mee. Hak de knoflook fijn en voeg toe.
  4. Bereid de bouillon voor. Met behulp van de waterkoker/quooker.
  5. Maak een kuiltje in het midden van de pan en bak daar de tomatenpuree een minuutje mee zodat het zuur er wat af gaat. Roer alles vervolgens goed om en voeg de bloem toe. Bak de bloem al omscheppend 2 minuutjes mee.
  6. Voeg scheutje voor scheutje al roerend de helft van de bouillon toe zodat de saus mooi bindt. Voeg de kip toe en stoof zachtjes 10-15 min met de deksel schuin op de pan tot de kip gaar is en het vocht wat ingekookt. Voeg ook de oregano toe. Voeg tussentijds indien nodig de rest van de bouillon toe.
  7. Schil de aardappels en snij in stukjes van ca. 3 cm. Zet op in een laagje gezouten water en kook beetgaar in. ca. 6 minuten vanaf dat het water kookt.
  8. Hak de rozemarijn fijn en voeg toe, samen met de gekookte aardappels, of serveer die er los bij.