Frans kipstoofje met kastanjechampignons, peen, aardappel en dragon

Kip

  • Totale tijd 45 minuten
Frans kipstoofje met kastanjechampignons peen aubergine en peterselie

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram kippendijvlees
  • 1 stuks ui
  • 300 gram peen
  • 400 gram kastanje champignons
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 600 gram Frieslander aardappelen
  • 2 el dragonblaadjes

In Huis

  • om te bakken boter
  • om te bakken olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 3 el bloem
icon package

Recept stappen

  1. Dep de kip droog met keukenpapier (zie culi-tip) en bestrooi met peper en zout. Verwarm boter en een scheutje olie in een braadpan en bak de kip rondom bruin (het hoeft nog niet gaar).
  2. Snij intussen de ui in partjes. Haal de kip uit de pan, leg op een bord en bak de ui in het braadvet van de kip zacht en een beetje bruin.
  3. Zet de waterkoker aan voor de bouillon.
  4. Schil de peen en snij in blokjes van 3 cm. Snij de champignons in tweeën of in vieren. Voeg beide bij de ui als deze goed gefruit is en bak een paar minuutjes mee. Hak de knoflook fijn en voeg toe.
  5. Bereid de bouillon voor.
  6. Maak een kuiltje in het midden van de pan en bak daar de tomatenpuree een minuutje mee zodat het zuur er wat af gaat. Roer alles vervolgens goed om en voeg de bloem toe. Bak de bloem al omscheppend 2 minuutjes mee.
  7. Voeg scheutje voor scheutje al roerend de helft van de bouillon (250 ml bij 4p) toe zodat de saus mooi bindt. Voeg de kip toe en stoof zachtjes 10-15 min met de deksel schuin op de pan tot de kip gaar is en het vocht wat ingekookt. Voeg tussentijds indien nodig nog wat bouillon toe.
  8. Schil de aardappels en snij in stukjes van ca. 3 cm. Zet op in een laagje gezouten water en kook beetgaar in. ca. 6 minuten vanaf dat het water kookt.
  9. Roer op het laatst de aardappels bij de saus
  10. Hak de dragonblaadjes fijn en voeg toe, samen met de gekookte aardappels, of serveer die er los bij.
  11. smeer de kip voor nog meer smaak in met mosterd.