Frans kipstoofje met kastanjechampignons, peen, aubergine en peterselie

Kip

  • Totale tijd 45 minuten
Frans kipstoofje met kastanjechampignons peen aubergine en peterselie

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram kippendijvlees Provençaals gekruid
  • 1 stuks ui
  • 300 gram peen
  • 400 gram kastanje champignons
  • 2 stuks aubergine
  • 0.5 stuks landbrood
  • 2 el peterselie

In Huis

  • om te bakken boter
  • om te bakken olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 el bloem
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwarm boter en een scheutje olie in een braadpan en bak de kip rondom bruin (het hoeft nog niet gaar). De kip is al gezouten!
  3. Snij intussen de ui in partjes. Haal de kip uit de pan, leg op een bord en bak de ui in het braadvet van de kip zacht en een beetje bruin.
  4. Schil de peen en snij in blokjes van 3 cm. Snij de champignons in tweeën of in vieren en de aubergines in grote blokjes. Voeg beide bij de ui als deze goed gefruit is en bak een paar minuutjes mee. Hak de knoflook fijn en voeg toe.
  5. Bereid de bouillon voor met behulp van de waterkoker.
  6. Maak een kuiltje in het midden van de pan en bak daar de tomatenpuree een minuutje mee zodat het zuur er wat af gaat. Roer alles vervolgens goed om en voeg de bloem toe. Bak de bloem al omscheppend 2 minuutjes mee.
  7. Besprenkel de korst van het brood met wat water en bak in 8-10 minuten af.
  8. Voeg scheutje voor scheutje al roerend de helft van de bouillon (250 ml bij 4p) toe zodat de saus mooi bindt. Voeg de kip toe en stoof zachtjes 10-15 min met de deksel schuin op de pan tot de kip gaar is en het vocht wat ingekookt. Voeg tussentijds indien nodig nog wat bouillon toe.
  9. Hak de peterslie fijn en voeg toe. Serveer samen met het brood.