Friet van Zuyd met runderchipolata en courgette-tomaat salade
Rund
- totalTime minuten
 
    Ingrediënten
In de box
- 1000 gram friet van Zuyd
 - 1.5 stuks courgette
 - 8 stuks runderchipolata
 - 1 ca. stuks kropsla
 - 300 gram cherrytomaatjes
 
In Huis
- olie om te bakken
 - 2 el witte wijnazijn
 - 2 tl mosterd
 - 4 el olijfolie extra vierge
 - 1 tl honing
 - 1 teentje knoflook
 - naar smaak mayonaise
 
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de friet in ca. 25 minuten gaar.
 - Snij de courgette in halve maantjes van ca. 1 cm. Verwarm olie in een koekenpan en bak de courgette op hoog vuur goudbruin en gaar. Zet weg (bewaar de pan voor de worstjes).
 - Maak in een grote slakom een vinaigrette van de wijnazijn, mosterd, olijfolie extra vierge, honing, knoflook, peper en zout.
 - Verwarm olie in de courgette pan. Bak de chipolata worstjes in ca. 8 minuten gaar.
 - Snij of scheur de sla in repen en was (met behulp van een slacentrifuge).
 - Halveer de cherrytomaatjes.
 - Meng de sla door de dressing, samen met de courgette en tomaatjes. Serveer de friet samen met de salade, worstjes en wat mayo.