Friet van Zuyd met runderchipolata en courgette-tomaat salade
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram friet van Zuyd
- 1.5 stuks courgette
- 8 stuks runderchipolata
- 1 ca. stuks kropsla
- 300 gram cherrytomaatjes
In Huis
- olie om te bakken
- 2 el witte wijnazijn
- 2 tl mosterd
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 tl honing
- 1 teentje knoflook
- naar smaak mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de friet in ca. 25 minuten gaar.
- Snij de courgette in halve maantjes van ca. 1 cm. Verwarm olie in een koekenpan en bak de courgette op hoog vuur goudbruin en gaar. Zet weg (bewaar de pan voor de worstjes).
- Maak in een grote slakom een vinaigrette van de wijnazijn, mosterd, olijfolie extra vierge, honing, knoflook, peper en zout.
- Verwarm olie in de courgette pan. Bak de chipolata worstjes in ca. 8 minuten gaar.
- Snij of scheur de sla in repen en was (met behulp van een slacentrifuge).
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Meng de sla door de dressing, samen met de courgette en tomaatjes. Serveer de friet samen met de salade, worstjes en wat mayo.