Skip to main content

Fris roodlof-appel slaatje met walnoten

Vegetarisch

  • Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks roodlof
  • 2 stuks appel

In Huis

  • 1 tl citroensap (mag uit flesje)
  • 1 tl mosterd
  • 1 el balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • handje walnoten (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwijder het hart van de roodlof en snij in repen. Snij de appel met schil in dunne partjes en besprenkel met paar druppeltjes citroensap uit een flesje om verkleuren te voorkomen en doe samen in een slakom.
  2. Maak de dressing van de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie extra vierge en breng op smaak met zout en peper.
  3. Besprenkel het roodlof-appelslaatje met de dressing en serveer.
  4. Heb je walnoten in huis? Lekker om deze over de salade heen te strooien!
  5. Dit is een bijgerecht. Eet deze salade bijvoorbeeld bij een soep met wat brood.