Frisse aardappelsalade met komkommer en mosterdbad
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram Nicola aardappelen
- 0.5 stuks komkommer
- 2 handen rode mosterdblad
In Huis
- 1 tl mosterd
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 el witte wijnazijn
- 10 gram verse dille
Recept stappen
- Boen de aardappelen schoon en snij in partjes en doe ze in een pan. Bestrooi eventueel met zout en zet half onder water. Breng het water met deksel op de pan aan de kook en draai het vuur laag. Kook de aardappelen zachtjes gaar in ca. 20 minuten, giet ze af en laat ze zonder deksel op een laag vuur 1 minuut uitdampen.
- Halveer de komkommer. Schaaf met een kaasschaaf in lange dunne plakken.
- Was het mosterdblad en meng de aardappelen met de komkommerplakken en mosterdblad.
- Maak een dressing van witte wijnazijn, mosterd en olijfolie extra vierge.
- Snijd de dille fijn en meng de salade met de dressing en dille. Serveer direct.