Skip to main content

Frisse bulgursalade met sperziebonen, paprika, courgette, munt, crazy pea en koriander

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Bulgur
  • 400 g Sperziebonen
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 2 stuk(s) Paprika
  • 1 bakje(s) Crazy Pea
  • 1 bosje(s) Munt
  • 1 bosje(s) Koriander
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 stuk(s) Rode ui

In Huis

  • 8 el Olijfolie
  • 1 stuk(s) Citroenrasp
  • 1 stuk(s) Sap van een citroen
  • 2 teentje(s) Knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan op voor de bulgur en kook volgens gebruiksaanwijzing gaar. Zet apart.
  2. Zet water op voor de sperziebonen, snij ze in stukjes van 1 centimeter en blancheer 2 minuten. Spoel af met koud water om de kleur te behouden.
  3. Verwijder zaad en zaadlijsten van de rode peper en snij in kleine stukjes. Als je van pittig houdt kan je de zaadjes gewoon laten zitten.
  4. Maak in een grote slakom de dressing van olijfolie, citroenrasp en -sap, rode peper, peper & zout, knoflook en rode ui.
  5. Snij nu de paprika en de courgette in kleine stukjes van een halve centimeter en doe deze vast bij de dressing. Laat eventjes staan.
  6. Haal intussen de blaadjes munt van de takjes en snij in dunne reepjes.
  7. Haal van de koriander de dikke stelen af en snij de rest klein.
  8. Meng de bulgur met de groenten, de Crazy Pea en de kruiden. Check of het goed op smaak en smeuig genoeg is, voeg anders nog wat zout en/of peper en/of citroen en/of olie toe. Garneer met nog wat Crazy Pea blaadjes naar smaak.
  9. <br>Snij de Crazy Pea af volgens de stippellijn op de verpakking