Frisse rijstsalade met kipgyros

Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Kipgyros met een frisse rijstsalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 350 gram gekleurde tomaatjes
  • 1 stuks venkel
  • 1 stuks courgette
  • 200 gram Nieuw Zeelandse spinazie (uit NL!)
  • 400 gram kipgyros

In Huis

  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl mosterd
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten (zachtjes!) gaar en droog koken.
  2. Maak de dressing: meng de olijfolie extra vierge, (witte) wijnazijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg.
  3. Halveer de tomaatjes. Verwijder loof en kontje van de venkel en snij in kleine blokjes. Snij de courgette in kleine blokjes (max 0.5cm!). Voeg alles samen in een slakom.
  4. Spoel de Nieuw Zeelandse spinazie af en haal de blaadjes van de dikkere stelen (dunnere steeltjes zijn wel lekker om te eten, de dikkere stelen zijn te taai). Verwarm olie in een pan en bak de spinazie tot het blad net aan is geslonken. Zet het vuur uit en laat staan tot gebruik.
  5. Verwarm olie in een grote koekenpan en bak de kipgyros in 8-10 minuten bruin en gaar.
  6. Voeg rijst, de dressing en de Nieuw Zeelandse spinazie bij de groenten en roer goed door. Serveer met de kipgyros.