Skip to main content

Frisse salade van bleekselderij, komkommer en appel

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 stuks komkommer
  • 2 stuks appels
  • 4 sneetjes volkoren zadenbrood
  • 3 el yoghurt

In Huis

  • 2 tl appelazijn
  • 2 tl olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl mosterdzaad
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de stengels van de bleekselderij in dunne boogjes. Snij de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij in halve maantjes. Snij de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes.
  3. Doe het brood in de oven en bak in 8-10 minuten af.
  4. Maak een dressing van yoghurt, azijn en olie. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng de bleekselderij, komkommer en appel met de dressing.
  6. Rooster het mosterdzaad zachtjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te springen. Schep door de salade.
  7. Serveer met een paar sneetjes brood.
  8. Voor extra smaak kan je wat mosterd door de dressing mengen.