Skip to main content

Frisse snijbonenstamppot met varkenslapje en honing-mosterdsaus

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Varkensfilet
  • 1200 g Aardappelen kruimig
  • 600 g Snijbonen
  • 1 stuk(s) Uien
  • 1 handje(s) Kervel

In Huis

  • 75 g Boter
  • naar smaak Peper en zout
  • 300 ml Melk
  • 1 tl Mosterd
  • 4 el Water
  • 1 tl Honing
icon package

Recept stappen

  1. Haal het vlees uit de koelkast om te chambreren.
  2. Schil de aardappels, snij de grotere exemplaren doormidden en kook ze in een bodem water van een paar centimeter met zout in circa 20 minuten gaar.
  3. Was de snijbonen, snij de steeltjes eraf, leg ze in stapeltjes en snij ze dan in dunne stukjes van circa 1 cm. Snipper de ui. Pluk de kervelblaadjes van de steeltjes en hak grof.
  4. Smelt in een wok of pan waar een deksel op kan 1/3 van de boter en fruit daarin de ui. Schep de snijbonen erdoor en smoor op laag vuur met deksel 15-20 minuten zachtjes gaar.
  5. Verwarm in een koekenpan 1/3 van de boter. Bestrooi de filetlapjes met zout en peper, bak mooi bruin en laat dan op laag vuur garen in circa 6-8 minuten. Haal van het vuur en dek af met aluminimumfolie. Voeg bij het aanbaksel in de pan van het vlees de helft van de melk en het water, de mosterd, de honing en peper en zout. Roer de mosterd er goed doorheen en laat tot gewenste dikte inkoken.
  6. Giet de aardappels af, zet terug op een laag vuur, giet de andere helft van de melk erbij en prak met de resterende 1/3 boter tot een mooie puree. Check of de snijbonen gaar zijn en roer ze door de stamppot, samen met de kervel. Maak op smaak met peper en zout.
  7. Serveer het vlees met de stamppot en de jus (vergeet niet het vocht uit het foliepapiertje nog even bij de jus te gieten!)