Skip to main content

Frisse zomerpasta met snijbiet, crème fraîche, citroenrasp en Alde Fryske kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram speltpasta
  • 2 lente-uitjes
  • 1 courgette
  • 500 gram snijbiet
  • 1 blik cannellinibonen
  • 2 el munt
  • 1 el citroenrasp
  • 150 ml crème fraîche
  • 1 el citroensap
  • 100 gram Alde Fryske kaas

In Huis

  • 200 ml groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • om te bakken olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de pasta al dente in 7-8 minuten.
  2. Bereid de groentebouillon voor en hou warm (voor 4p 200 ml water met een half blokje bouillon).
  3. Snij de lente-ui en knoflook fijn en de courgette in stukjes.
  4. Spoel de snijbiet af. Snij de stengels in stukjes (hou apart) en het blad in repen.
  5. Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de lente-ui, knoflook, de stengels van de snijbiet en stukjes courgette ca. 5 minuten. Voeg enkele eetlepels van de bouillon toe en sudder tot bijna alle vocht is verdampt.
  6. Voeg de snijbietbladeren toe en roerbak tot geslonken. Giet de cannelinibonen af, voeg toe en warm mee.
  7. Snij de muntblaadjes fijn en rasp de schil van de citroen.
  8. Voeg de crème fraîche samen met de afgegoten pasta, de geraspte citroenschil en de munt bij de groenten. Roer goed door elkaar en breng op smaak met zout, peper en wat citroensap (naar smaak, wij deden bij 4p ongeveer een eetlepel citroensap).
  9. Laat ieder aan tafel wat overjarige kaas over het bord raspen.
  10. Voor het raspen gebruiken wij een fijne rasp (de zester van microplane bijvoorbeeld is een fijne), zodat je minder snel het wit meeraspt. Dat is namelijk bitter.