Skip to main content

Frisse zomerpasta met snijbiet, crème fraîche en citroen

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram speltpasta
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 courgette
  • 500 gram Bright light snijbiet
  • 3 el munt
  • 1 blik cannellinibonen
  • el citroenrasp
  • 1 bakje crème fraîche
  • 1 el citroensap

In Huis

  • 200 ml groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • om te bakken olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de pasta al dente in 7-8 minuten
  2. Bereid de groentebouillon voor en hou warm (voor 4p 200 ml water met een half blokje bouillon).
  3. Snij de lente-ui en knoflook fijn en de courgette in stukjes.
  4. Spoel de snijbiet af. Snij de stengels in stukjes (hou apart) en het blad in repen.
  5. Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de lente-ui, knoflook, de stengels van de snijbiet en stukjes courgette ca. 5 minuten. Voeg enkele eetlepels van de bouillon toe en sudder tot bijna alle vocht is verdampt.
  6. Voeg de snijbietbladeren toe en roerbak tot geslonken. Giet de witte bonen af, voeg toe en warm mee.
  7. Snij de munt fijn en rasp de schil van de citroen.
  8. Voeg de crème fraîche samen met de afgegoten pasta, de geraspte citroenschil bij de snijbiet. Roer goed door elkaar en breng op smaak met zout, peper en wat citroensap (naar smaak, wij deden bij 4p ongeveer een eetlepel citroensap).